Er zijn een heleboel factoren die meespelen in waarom het voor vrouwen moeilijker is om sterker te worden. In deze blogpost bespreken we drie van de belangrijkste redenen waarom dit zo is. We hopen dat je, door deze redenen te begrijpen, eraan kunt werken ze te verhelpen en vooruitgang in je fitness traject kunt gaan zien.

1. Vrouwen wordt geleerd te omarmen waar ze goed in zijn

Je hebt vast wel eens de zin “Iedereen is ergens goed in” gehoord. Dit zinnetje is beslist waar, maar vrouwen hebben de neiging te veel op dit idee te leunen. Overal waar je je wendt, vertellen mensen over de dingen waarvan ze vinden dat je erin uitblinkt. Of het nu je moeder is, vrienden, of zelfs zakenpartners die je hun producten proberen te verkopen, iedereen lijkt een mening te hebben over wat jou uniek en waardevol maakt. Vaker wel dan niet zijn die meningen schadelijk, omdat ze vrouwen ervan overtuigen dat wie ze van nature zijn voor hen genoeg is . Het is echter uiterst belangrijk dat vrouwen begrijpen dat omarmen wat hen anders maakt de sleutel is, maar alleen op die sterke punten vertrouwen kan hen weerhouden van groei.

2. Vrouwen wordt geleerd dat agressie onaantrekkelijk is

Van jongs af aan wordt meisjes verteld dat ze lief en ingetogen moeten zijn tegenover tegenstand. Je herinnert je waarschijnlijk nog wel dat je werd gestraft omdat je luid sprak of ruzie maakte met je ouders toen je opgroeide. Agressief gedrag wordt vaak als onvrouwelijk gezien, dus worden vrouwen vaak vermanend toegesproken als ze zelfs maar suggereren dat ze een tegengesteld standpunt hebben. Mannen leren vanuit een ander perspectief – jongens die academisch worstelen worden niet gestraft omdat ze hun leraren uitdagen; ze krijgen meer aandacht en worden gepusht om harder te werken omdat ze daarmee belofte en potentieel tonen. Daardoor groeien mannen op met het geloof dat het oké is om het met mensen oneens te zijn en hun mening uit te spreken, ook al raken anderen daardoor van streek. Vrouwen moeten begrijpen dat het oneens zijn met iemand je nog geen slecht mens maakt. Het is oké om een mening te hebben, en het is zeker oké om die mening te uiten .

3. Vrouwen wordt geleerd dat ze niet verantwoordelijk zijn voor hun eigen gezondheid

Om de een of andere reden wordt van vrouwen vaak verwacht dat ze weten hoe ze voor zichzelf moeten zorgen, zonder enige begeleiding. Je brengt je hele leven door met te horen krijgen wat je moet dragen , wat je moet eten, met wie je moet uitgaan, enz. maar heel zelden bekommeren mensen zich erom je te leren waarom die dingen belangrijk zijn of hoe je ze werkelijk kunt volbrengen. Mannen leren al op jonge leeftijd dat voor jezelf zorgen belangrijk is, want als ze dat niet doen doet niemand anders het. Ze leren hoe ze hun financiën bijhouden en hun tijd nuttig besteden. In plaats van te leren over hun eigen persoonlijke gezondheid, wordt vrouwen geleerd om begeleiding te zoeken bij mannen en vrouwen die al gezonde gewoonten ontwikkeld hebben.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen