Van accessoires tot kledingstukken: steeds meer mensen kiezen ervoor om vintage outfits samen te stellen. Dit is een duurzame keuze. Deze items hoeven immers niet opnieuw te worden gemaakt: de materialen bestaan al. Daarnaast kies je voor een originele look, met items die (vrijwel) niemand anders heeft. Wat zijn ideale items voor een duurzame outfit? Dit zijn onze tips.

Sieraden

Sieraden zijn perfect om vintage te dragen. Je kunt zo bijvoorbeeld flink wat geld besparen, en toch voor een luxe materiaal kiezen. Dat niet alleen: vintage sieraden hebben al een verhaal – dat maakt het zo bijzonder om ze te dragen. Denk aan een gouden ketting die al eerder gedragen is. Uiteraard is zo’n sieraad opgeknapt, voordat jij het gaat dragen. Veel van de sieraden kennen een tijdloze uitstraling, aangezien ze al jarenlang meegaan. Ze raken dus niet uit de mode. Dit maakt dat je er niet op raakt uitgekeken en dat ze nog enorm lang te dragen zijn. Een ware duurzame aankoop dus. En je hebt genoeg om uit te kiezen. Wat denk je van gouden creolen bijvoorbeeld? Daarmee val je absoluut op. Een uitgelezen keuze als je iets speciaals van je outfit wilt maken.

Schoenen

Vintage schoenen zijn er in veelvoud te vinden. Van hakken tot sportieve schoenen: voor iedere stijl is er iets bijpassends verkrijgbaar. Het grote voordeel: veel schoenen werden vroeger gemaakt van een uitmuntende kwaliteit. Vaak haal je waar vakmanschap in huis, iets wat vandaag de dag toch al gauw een stukje lastiger te vinden is. Als de vintage schoenen dus nog in een goede staat zijn, kun je er waarschijnlijk nog lang mee doen. Ga voor schoenen van een sterke materiaalsoort, zoals leer of canvas. Wellicht is er een kleine onderhouds- of opknapbeurt nodig, maar daarna loop je er zo mee weg. Je kunt zelfs het voordeel hebben dat stug leer al is ingelopen! Zo hoef je je daar niet meer druk om te maken.

Tas

Ook tassen hoef je heus niet altijd nieuw te kopen. Denk aan een schoudertasje: het is mooi om een bijzonder vintage exemplaar te dragen. Ook hier geldt weer dat materiaalsoorten zoals leer lang meegaan. Je kunt voor een eenvoudig tasje gaan, of juist zoeken naar iets geheel unieks – van een bepaalde designer bijvoorbeeld. Soms zijn de vintage designs nog wel fraaier dan de modernere versies.

Kleding

Tot slot: vintage kleding. Ongeveer elk kledingstuk is er in vintage te vinden – als je maar goed zoekt. Zeker voor speciale aangelegenheden is het bijzonder om een vintage stuk te dragen. Maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt en weet wat er bij jouw stijl past, blijf je maar moois vinden. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat iemand op hetzelfde feestje ook dit stuk draagt. Dit maakt je look uniek!

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen