Als je je klaarmaakt voor een grote avond uit, is het laatste wat je wilt uren aan je make-up besteden en dat die er aan het eind van de avond vreselijk uitziet. Hier zijn 5 tips om je te helpen de perfecte make-up basis te krijgen die de hele avond blijft zitten.

1. Gebruik een make-up primer voor een perfecte basis

Een make-up primer is eigenlijk een tot de essentie gestripte moisturizer, die de mogelijk porie-verstoppende ingrediënten verwijdert en dan speciale bestanddelen zoals siliconen toevoegt, die je foundation helpen soepel aan te brengen en te blijven zitten. Als je nog nooit een gezichtsprimer gebruikt hebt – probeer het eens! Je zult merken hoeveel soepeler je foundation aanbrengt en de hele dag blijft zitten als je er een gebruikt.

2. Breng poeder aan na foundation

Als je je foundation hebt aangebracht, is setting powder de volgende stap om ervoor te zorgen dat je look niet vervaagt gedurende de dag. Een geperst of los poeder houdt je huid glansvrij, zodat je kunt voorkomen dat je er om middernacht uitziet als Rudolph.

3. Breng concealer aan NA het fixeren van poeder

Je make-up primer zorgt ervoor dat je foundation de hele dag op je huid blijft zitten, maar hoe goed het product ook is, het zal niet voorkomen dat je zakje onder je ogen tevoorschijn komt. Dat is waar concealer om de hoek komt kijken! Als je je poeder hebt aangebracht – gebruik dan een camouflagekwast om eventuele donkere kringen of andere onvolkomenheden weg te werken, of breng er gewoon nog een laag foundation over aan tot je tevreden bent over het resultaat.

4. Gebruik oogschaduw primers

Oogprimer is nog zo’n item dat misschien overbodig lijkt voor sommige dames die geen zware oogmake-up dragen – maar als je echt smokey eyes wilt die lang blijven zitten, is dit een onmisbaar hulpmiddel voor je! Een primer creëert een basis voor je oogschaduw die ervoor zorgt dat hij de hele dag blijft zitten, en helpt ook de kleur te intensiveren.

5. Hydrateer!

Deze tip spreekt voor zich – maar als je een vlekkeloze huid bij je make-up wilt hebben, vergeet dan niet te hydrateren! Een goede gezichtslotion voordat je foundation aanbrengt geeft je veel betere resultaten dan een droge huid. Zelfs als je een dikke laag foundation over je vochtinbrengende crème aanbrengt, zal je huid er nog steeds frisser en stralender uitzien dan zonder helemaal geen voorbehandelingsproducten.

Als je deze 5 eenvoudige stappen elke ochtend volgt, zal het aanbrengen van je make-up niet alleen vlot en gemakkelijk gaan – maar het zal er de hele dag beter uit blijven zien!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen