Op vakantie gaan met vriendinnen is altijd een leuke en gezellige ervaring. Of je nu gaat skiën in de winter of lekker van de zon geniet in de zomer, het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Een van de belangrijkste zaken waar je aan moet denken is het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering. Je voorkomt hiermee dat je voor onverwachte (hoge) kosten komt te staan op het moment dat er iets met jou, je bagage of de reis gebeurt. Ga je vaker dan twee weken per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering afsluiten de perfecte oplossing zijn. Je kunt het dan niet vergeten en zelfs last-minute op reis gaan zonder je zorgen te hoeven maken.

Een wintersportvakantie met vriendinnen

Als je met vriendinnen op wintersportvakantie gaat, is het belangrijk om je goed te verzekeren. Tijdens het skiën of snowboarden is er immers altijd een risico op ongelukken. Als je bijvoorbeeld een been breekt, kan dit flinke kosten met zich meebrengen. Ook diefstal van je skipas of je jas kan flink in de papieren lopen. Een goede reisverzekering vergoedt deze kosten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoge rekeningen.

Daarnaast is het ook belangrijk om een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan namelijk altijd gebeuren dat er iets tussenkomt waardoor je de vakantie moet annuleren, bijvoorbeeld omdat je ziek wordt. Met een annuleringsverzekering ben je ervan verzekerd dat je de kosten van de vakantie terug krijgt als je deze onverhoopt moet annuleren.

Een zonvakantie met de meiden

Als je met vriendinnen op zonvakantie gaat, is het ook belangrijk om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Ook op een zonvakantie kunnen namelijk onverwachte dingen gebeuren, zoals diefstal of verlies van bagage of een bezoekje aan het ziekenhuis doordat je bent gebeten door een kwal. Met een goede reisverzekering ben je hiervoor verzekerd.

Daarnaast is het ook belangrijk om een annuleringsverzekering af te sluiten. Als je bijvoorbeeld onverhoopt ziek wordt voor vertrek of zelfs tijdens de vakantie, dan kun je met een annuleringsverzekering de kosten van de vakantie terugkrijgen.

Een spontane stedentrip met the girls

Zo’n moment dat je met de meiden in de kroeg zit en dat ineens iedereen ontzéttend toe is aan “even eruit”. Dat levert nog wel eens een spontane stedentrip op. Even de boel de boel laten in Nederland of in het buitenland. Je hoeft je dan alleen maar te bedenken welke kleding en accessoires je mee wilt nemen. De reisverzekering is, doordat jij een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten, al geregeld. Een annuleringsverzekering is voor zo’n spontane trip vaak niet nodig, maar kan wel verstandig zijn om alsnog af te sluiten. Je weet immers maar nooit.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen